Resultaten Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek 2017: Toenemende mismatch tussen vraag en aanbod


Maart 2018

De Achterhoek werkte samen met Provincie Gelderland en de vier woningcorporaties uit de regio aan het Achterhoeks Woonwensen en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) 2017. De bureaus Moventem en Companen voerden dit onderzoek als consortium uit. Ruim 11.500 Achterhoekers gaven hun mening, waardoor een goed beeld is verkregen van de mening van de inwoners in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.

‘Het is nog steeds goed wonen in de Achterhoek. In de meeste gevallen geven de inwoners hiervoor een rapportcijfer dat boven het landelijk gemiddelde ligt. Voor hun eigen woning geven de bewoners zelfs een volle 8. Inwoners zijn in 2017 positiever dan vijf jaar daarvoor over het aanbod, de kwaliteit en de bereikbaarheid van de voorzieningen (een 7,2 tegen een 6,7 in 2012). De beoordeling van de woonomgeving (7,0) valt echter lager uit, dan tijdens het vorige onderzoek in 2012 (7,6).’

Dit zijn enkele conclusies uit het rapport van Moventem-Companen. Hieronder kunt u het volledige rapport en de bijlagen raadplegen.

Heeft u vragen naar aanleiding van het AWLO 2017? Dan kunt u contact opnemen met de communicatieafdeling van uw gemeente.  

 


AWLO.nl maakt gebruik van cookies (en andere technieken) om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

/ Lees meer